Olijfolie & Balsamico

De Kazerij heeft een prachtig assortiment aan geselecteerde Olijfolie en Balsamico. Meer informatie daarover vindt u hieronder.

Vianoleo Extra Virgen Olijfolie

Deze olie uit Extremadura wordt op traditionele wijze gemaakt die van vader op zoon is doorgegeven. Zowel de witte als zwarte versie wordt gemaakt van Arbequina & Manzanilla olijven. White bestaat uit 75% Arbequina en 25% Manzanilla waardoor de olie zacht en fruitig is. Black bestaat juist weer uit 75% Manzanilla en 25% Arbequina waardoor deze kruidig en steviger is.

Heroina Hoijblanca Perdigón Extra Virgen Olijfolie

Olijven die te klein van stuk zijn worden in Málaga “Perdigón” genoemd. Heroina geeft deze olijven een tweede kans met een spectaculair resultaat. Heroina is een jong familiebedrijf en werkt voor hun top olijfolies enkel met Hoijblanca olijfbomen. De kwaliteit van deze olijven is zeer hoog maar wordt door niemand gebruikt om Extra Virgen olie mee te maken omdat de bomen een lage productiviteit hebben en het oogsten moeilijk is door de nogal sterke binding aan de takken. Intens aromatische olie in een gave vintage fles.

Gusto Balsamico

Prachtige Balsamico’s gemaakt door het familiebedrijf Acetaia del Casato Bertoni. Een smakelijke toevoeging aan je kaasplank.
Gusto Balsamico 1.25
2 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Net wat zuurder dan de 1.35 variant. Lekker over zoete desserts en bij verschillende pikante kazen.
Gusto Balsamico 1.29
2 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Gemaakt van de most van de muskaatdruiven waardoor hij heerlijk zoet smaakt. Super in combinatie met bijvoorbeeld (gerijpte) geitenkaas!
Gusto Balsamico 1.35
8 jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Gemaakt met 90% most waardoor hij heerlijk zoet en stroperig is. Combineert zeer goed met bijvoorbeeld oude kaas en blauwschimmels.